Cruft 2023

15.03.2023

10.03. 2023.... Velká Británie... Birmingham... Cruft.... Nejlepší veterán plemene... Slova, která nám posledních několik dní rezonují v hlavě. To co jsme si netroufli představit si ani v nejtajnějších snech se stalo skutečností... stále tomu nemůžu uvěřit... ten neuvěřitelný pocit štěstí, dojetí a hrdosti už nikdy nezapomenu...


22 let je v historii chovu ACD celkem dlouhá doba a naše chovatelská stanice byla při tom, když honáci v malé české zemi začínali. Během této doby se nám dostalo obrovské cti účastnit se snad všech možných výstav a akcí. Jen jedna jediná nám na seznamu chyběla.... a i přesto, že se jméno Cinderella's Ranch již na Cruftu objevilo (fenka FCI Va Bene Cinderella's Ranch, díky chovatelce paní Behne), přímá účast našeho týmu s vlastním psem nám nějak unikala i přes dosažené nominace. Přece jen, vydat se do Anglie na výstavu není jen tak ani dnes natož tehdy…


Neustále jsme ale po Cruftu pokukovali. Možnost účastnit se nejprestižnější výstavy světa pro nás byla obrovským snem… A pak nám vstoupil do života Uliáš. Nečekán, nezván ale okamžitě všemi milován. Před pěti lety překročil práh našeho domu a od té doby nám s elánem sobě vlastním plní všechny naše sny. Ve všem do čeho se s Milanem pustili sklízeli ovoce a ovace :-) Jako by chtěl Uliáš celou svou bytostí dokázat naší rodině (a hlavně Milanovi), že rozhodnutí přivézt ho domů byla jedna z nejlepších věcí co jsme kdy udělali. Společně zvládali vyjížďky s koňmi a na kole, běheme rekordní doby splnili 3 zkoušky u ovcí a úspěchy sklízeli i ve výstavních kruzích na českých "kolbištích". A když si pak vzala Uličníka pod křídla naše skvělá handlerka Péťa Kolegarová (i za ní vděčíme právě Uliášovi a pak také skvělému doporučení Martinky Švecové), vytvořili spolu hvězdný tým. Když si spolu kromě Českých Šampionů doběhli i pro CAC na světové výstavě a když jsme získali titul C.I.B., zbýval nám už "jen" ten jeden tajný sen…


a pak přišla splněná nominace…. (tentokrát s handlerkou Nikolou Stránskou, DĚKUJEME)


a naděje…


a opatrné tajné spřádání cestovních plánů…


Do poslední chvíle, nebylo jasné zda vůbec budeme moc odjet… Příliš mnoho závazků doma, příliš mnoho starostí, příliš vysoké náklady na cestu zvětšující se každým dnem… ale tohle jsme si prostě nemohli nechat ujít. Za pomoci mnoha lidí jsme se přihlásili, na poslední chvíli s odřenýma ušima zajistili ubytování, v ještě větším stresu udělali pasy (to je tak když si 14 dní před odjezdem vzpomenete, že už VB není v EU…), zařídili všechny potřebné veterinární kontroly (taky dobrý čardáš a moc děkujeme manželům Kaslovým za perfektní veterinární péči a vstřícnost) zarezervovali ubytování a cestu tunelem, půjčili auto, proměnili libry a ve středu v 15:00 vyrazili s Uliášem na palubě směr Rozdvadov..


Měli jsme jediný cíl… neudělat ostudu a UŽÍT SI TO. Chtěli jsme hlavně zažít tu vyjímečnou atmosféru a poctu z účasti na slavném Cruftu.


Nebudu Vás nudit detaily z mnoha hodinové cesty (jak jsme byli unešeni samočistícími WC v Německu :-) , jak jsme byli nervózní z cesty pod mořem, jaká byla sranda cesta v levo a jak naprosto šílené jsou levotočivé kruháče když mají víc než 2 pruhy, jak Péťa málem nepřistála kvůli sněhové vánici, jak jsme se nemohli u výstaviště najít, jak nás z Birminghamského pokojíčku "přecházel zrak",…) aby se z tohoto vyprávění nestal mnohahodinový román :-) Nejdůležitější je, že jsme nakonec v den D zhruba v sedm ráno parkovali na Birminghamském výstavišti a ve sněhové vánici vyrazili směr hala 5 a 4…


Ten pocit, když jsme vstoupili dovnitř Vám asi nedokážu popsat, ale každý kdo si někdy splnil sen ví o čem mluvím. Byli jsme tam… Kolem nás ty slavné zelené koberce a všudypřítomné očekávání. A i přesto, že se haly terpve probouzely, z každého rohu na nás dýchala ta obrovská tradice. A mě se zalili oči slzami… byla jsem dojatá. Tři obyčejní lidé s jedním vyjímečným psem procházeli mezi koberci po kterých běhali ti nejslavnější psi spolu s těmi nejznámějšími chovateli a handlery světa… neuvěřitelné pro jednu "malou holku" z Čech. A to jsem ještě netušila co nás čeká…


Protože jsme měli velkou časovou rezervu, v poklidu jsme ubytovali Uličníka do připravených kójí, vyvenčili na připravených prostranstvích, udělali pár fotek a vyhlíželi ostatní přihlášené honáčky. Pak už to bylo všechno velmi rychlé… Péťa si Uličníkem proběhli pár přípravných koleček, já si málem nervozitou okousala všechny nehty a minimálně 5x bojovala s infarktem… Uliáš si každé postavení a každé kolečko naprosto maximálně užíval. Bavilo ho, že je středem pozornosti a vychutnával si pocit, že je pro nás hrdinou. Po vítěztví ve třídě veteránů si zaběhal ještě o CC (náš CACIB), kde se také krásně předvedl, ale přeci jen… mládí v před ;-) a pak už nás čekal "souboj" s vítězkou veteránek o nejlepšího veterána plemene… jedno kolečko… druhé… rozhodčí ukazuje na Uliáše a podává ruku Pétě!!!


NEUVĚŘITELNÉ!!! ULIČNÍK JE NEJLEPŠÍM VETERÁNEM PLEMENE!!!!


Já bulím, Milan se usmívá a oba dusíme Peťu i Uliho v objetí… Velký pes s ještě větším srdcem už navždy zůstane zapsaný v historii jako vítěz titulu Nejlepší veterán plemene Australský honácký pes Cruft 2023!!!


ULIÁŠKU DĚKUJEME!!!!!!



PODĚKOVÁNÍ:

Největší poděkování samozřejmě patří Uliáškovi (C.I.B. Ullrich Vom Teufelsjoch) za to jaký je a co všechno pro nás dělá. Jsi opravdu vyjímečný pes a nevíme čím jsme si tě zasloužili, ale děkujeme "těm nahoře" že nám tě poslali do cesty! DĚKUJEME!!

Děkujeme skvělé handlerce Petře Kolegarové, která nás provází celým Ulliho výstavním tréninkem a vypracovali se spolu od titulu "pan Magor" (Uličník byl na prvním tréninku velmi, opravdu velmi veselý a vítací) až k mezinárodnímu šampionovi a tvoří spolu skvělou dvojku. Děkujeme za tvojí profesionalitu, péči, přátelství a trpělivost. DĚKUJEME!!

Děkujeme skvělé chovatelce paní Ilse Sadleder z chovatelské stanice Teufelsjoch za tohoto úžasného psa! DĚKUJEME!!

Děkujeme mojí rodině. Mamce, taťkovi, Jáje i Olinovi za neutuchající podporu jak v osobní rovině tak i pracovní. Bez nich bychom nemohli odjet (a vlastně ani fungovat). Úžasně se postarali o naše děti, zbytek smečky, stádo koní a celý náš domov. DĚKUJEME, MÁME VÁS RÁDI!!!

Speciální poděkování patří mamince mého milovaného muže, paní Zuzaně Svárkovské, bez které by neexistoval Cinderella's Ranch, neexistovalo by těch 22 let historie honáků v této chovatelské stanici včetně všech jejich úspěchu a úžasných psů. My bychom dnes nestáli tam kde stojíme nebýt jí a jejího umění a vedení. DĚKUJEME MÁME TĚ RÁDI!!!

Poděkování patří i tatínkovi mého milovaného muže, panu Maxmiliánu Svárkovskému, který vybudoval zázemí pro naši ch.s. a domov pro nás a naše děti. Děkujeme!!!

Děkujeme celému týmu z www.krmeni.cz a značce Ibero za podporu a spolupráci. Bez správného krmení není kondice a bez kondice nejsou výsledky. Děkujeme!

Děkujeme GábiněVerče za podporu před cestou i během ní.

Děkujeme všem psům, které jsme měli tu čest poznat a byli součástí našich životů.

Děkujeme všem, kteří nám drželi palce a mysleli na nás, stejně jako všem majitelům našich odchovů a lidem, kteří s námi více či méně procházejí našim psím životem. Všichni nějakým způsobem utváříte naši cestu a dáváte smysl tomu co děláme. Bez vás by to nešlo.


DĚKUJEME!!!!



za ch.s. Cinderella's Ranch

Eva Svárkovská